Historie

karlIn 1992 werd door Karl Krause uit Canada een waterontharder geïmporteerd voor eigen gebruik. In de directe omgeving was meer interesse naar waterontharding met als resultaat dat meer ontharders werden geïmporteerd.

Een eenvoudig marktonderzoek toonde aan dat in Nederland een behoefte aanwezig was aan 'beter' drinkwater. De verkoop ontwikkelde zich. In 1993 werd Watertech Waterbehandeling ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

De verkoop groeide. Naast ontharders werden omgekeerde osmose drinkwaterapparaten en ontijzering geïmporteerd. Watertech Waterbehandeling groeide en al snel kwam de eerste verkoper aan boord.

De groei zette door en naast verkoop aan particulieren werd het concept verkopen via ‘dealers’ geïntroduceerd. In 2008 liepen verkopen voorspoedig. Het leveringspakket was uitgebreid tot alles wat voor waterbehandeling benodigd was.

Het dealernetwerk breidde zich gestaag uit en Watertech Waterbehandeling bestond toen uit 10 personen. Als gevolg van enige calamiteiten bleek het noodzakelijk een pas op de plaats te maken.

In 2011 werd de expansie weer ingezet. Naast ontharders en zouten levert Watertech Waterbehandeling nu ook de diverse installatiematerialen en doe-het-zelf documentatie voor installatie en onderhoud.